SPONSRAT

Skribent

MovieZine

27 juli 2021 | 17:00

Quiz: Matcha bilden med rätt Liam Neeson-film

Värm upp inför biopremiären av "The Ice Road" med ett Liam Neeson-quiz.
Quizet presenteras av Scanbox Entertainment och den bioaktuella filmen "The Ice Road".
 
En populär meme om Liam Neeson lyder ungefär såhär: "Han har tränat Batman och Obi-Wan, han är Zeus och Aslan... och han slår vargar på käften. Varför skulle någon vilja kidnappa hans familj?"

Hans enorma framgångar som actionhjälte på senare år har gjort honom till en ikon i filmvärlden. Men den snart 70-årige skådespelaren har också visat prov på otrolig bredd och ojämförbar talang under sina fyra decennier på bioduken. Neeson har provat på de flesta genrer och jobbat med några av de största filmskaparna. Det är en imponerande karriär andra bara kan drömma om.

Liam Neeson har i skrivande stund 137 roller listade på IMDb. Vi gissar att 83 av dem är actionthrillers där speciella skills krävs för att rädda någon i fara. Men skämt åsido, låt oss titta på några av Neesons ikoniska roller genom åren och kanske upptäcka några bortglömda filmpärlor från förr.

Testa dina filmkunskaper nedan: hur bra koll har du på Liam Neeson och hans filmer?
 
 
 

Närmast bioaktuell i spännande thrillern "The Ice Road"

 
Föredrar du din Liam Neeson i hårdnackade actionthrillers, så är det nu inte långt kvar till nästa. Fredagen 30 juli släpps "The Ice Road" äntligen på svenska biodukar.

När en diamantgruva kollapsar i norra Kanada fångas en grupp gruvarbetare i rasmassorna. Nu behövs långtradarförare med de rätta kvalifikationerna, som kan transportera räddningsutrustning via farliga isvägar över frusna vatten. Ett självmordsuppdrag även för riktigt våghalsiga truckers, men Mike (Neeson) antar utmaningen.

Se trailern till "The Ice Road" här:
 
| 27 juli 2021 17:00 |