Quiz

Skribent

Jonatan Blomberg

3 oktober 2020 | 20:00

Quiz: Kan du allt om Disney-serierna som ägde 90-talet?

Hur bra koll har du egentligen på "Darkwing Duck", "Bumbibjörnarna" och "Räddningspatrullen"?
Redan i slutet av 80-talet ledde Lasse Åberg programmet Disneytajm, men om du växte upp under 90-talet är sannolikheten att du bänkade dig framför tv:n när det vankades Disneydags, Disneyklubben eller Disneytimmen. Det fanns inga streamingtjänster eller tv-kanaler som erbjöd ett konstant flöde av Disney-underhållning, utan det var under den här timman på veckan som man fick sin dos av ett gäng olika Disneys-serier.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Personligen är det framför allt Disneyklubbens Johan Petersson, Eva Röse och Alice Bah (nu kulturminister) som för evigt är sammankopplade med min Disney-nostalgi. Med de självklara favoriterna "Darkwing Duck", "Luftens hjältar" och "Räddningspatrullen" som veckans höjdpunkter - särskilt när man fick lite chips och läsk i soffan. 
 
Efter streamingtjänsten Disney+ intåg på marknaden så kommer dagens ungar aldrig förstå sig på den där väntan, men det ger oss även chansen att få återuppleva många gamla goda minnen från det magiska 90-talet. I quizet här nedan har jag inte tagit hänsyn till vilka av serierna som går att se på Disney+, utan vilka som var populära under 90-talet. Så, hur bra koll har du egentligen på Disney-serierna som ägde 90-talet? Testa dina egna kunskaper - och utmana alla andra!
 
Disney har själva förklarat att flera titlar kommer att läggas till allt eftersom, så förhoppningsvis kan vi fortfarande se fram emot att få se "Darkwing Duck" och "Luftens hjältar" i streamingtjänsten vartefter.
 
 
 

Prenumerera på Disney+ för 69 kr/månad. Läs mer på disneyplus.com

 
Hur gick det? Fick du fler eller färre fel än det finns knattar i "DuckTales"? Vilka var dina favoritserier när du var liten? Kommentera gärna nedan!
| 3 oktober 2020 20:00 |