Film

Skribent

Robin Andersson

20 maj 2019 | 15:30

Quentin Tarantino ber Cannes-publiken att inte spoila

What happens in Cannes, stays in Cannes.
Inför "Avengers: Endgame" skrev Russo-bröderna ett öppet brev till fansen där de bad dem att inte spoila filmen för de som inte hade hunnit se den. Det ledde till hashtagen #dontspoiltheendgame som spriddes som en löpeld på internet. Nu hakar Quentin Tarantino på trenden.
 
Hans film "Once Upon a Time in Hollywood" har tidig världspremiär på Cannes-festivalen imorgon, tisdag, men har inte officiell biopremiär förrän slutet av juli. Med så lång tid däremellan kan man förstå oron över att filmen kan spoilas. Nu har alltså även han skrivit ett brev till sina fans där han ber dem att inte spoila filmen för de som inte har kunnat se den.
 
 
 
"Jag älskar film. Du älskar film. Det handlar om resan att upptäcka en berättelse för första gången."
 
"Jag är överlycklig över att få vara här i Cannes och visa "Once Upon a Time in Hollywood" för er. Skådespelarna och teamet bakom filmen har jobbat stenhårt  för att skapa något originellt och jag ber bara om att ni inte avslöjar något som skulle kunna förstöra upplevelsen för de som kommer att se filmen senare."
 
"Once Upon a Time in Hollywood" har Leonardo DiCaprio och Brad Pitt i huvudrollerna och handlar om en tv-skådespelare och hans stuntman, tillika bästa vän, som försöker slå sig in i filmbranschen i Hollywood under 1969. De hamnar dock i trubbel när de råkar stöta på Sharon Tate, spelad av Margot Robbie. Andra stjärnor i filmen är bland andra Al Pacino, Dakota Fanning, Lena Dunham, Bruce Dern, Damian Lewis, Emilie Hirsch och Austin Butler.
 
MovieZine kommer att se den i Cannes och vi kommer dela med oss av reaktioner så fort vi har sett den.
 
Filmen har svensk premiär 9 augusti.
| 20 maj 2019 15:30 |