Skribent

Mats Karlsson

20 oktober 2013 | 15:30

Queen vill ha Ben Whishaw som Mercury

Trummisen Roger Taylor hoppas att "Skyfall"-skådisen antar utmaningen.

Den planerade filmen om Queen-sångaren Freddie Mercury fick ett bakslag när den tilltänkta skådespelaren Sacha Baron Cohen plötsligt hoppade av projektet. Både Dominic Cooper och Daniel Radcliffe har ryktats att ta över rollen som Mercury, men nu säger trummisen Roger Taylor att Ben Whishaw ("Skyfall") är deras val.

Det var under en TV-intervju med The One Show som Queen-trummisen Roger Taylor avslöjade att de vill ha Ben Whishaw som Freddie Mercury. Enligt källor till flera brittiska tidningar är Whishaw redan klar för rollen, något som Taylor däremot inte sa under intervjun.

Dessutom har gitarristen Brian May sagt i en annan intervju att det inte var något bråk mellan dem och Sacha Baron Cohen.

- Det är synd att det blev sådana senastionslystna historier om hans avhopp. Inget av det är sant. Vi är fortfarande vänner med Sacha och förhoppningsvis kan vi hittta ett annat projekt som vi kan jobba med.

- Sacha hade en sådan entusiasm för projektet och det hjälpte oss att få det i startposition. Men i slutändan kände vi att hans närvaro i filmen skulle bli för distraherande, säger May till Classic Rock.

| 20 oktober 2013 15:30 |