Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 maj 2024 | 08:50

Putin gör (ofrivilligt) huvudrollen i actionladdad storfilm

Med CGI och AI-teknologi blir den ryske presidenten filmstjärna. I höst kommer "Putin" även till Sverige,
Ryske presidenten Vladimir Putin blir ofrivillig filmstjärna i nya filmen "Putin".
 
Bakom projektet står polske regissören Patryk Vega, känd för en rad enormt framgångsrika gangsterfilmer, som här gör sin första engelskspråkiga produktion. Variety skriver att AI-teknologi och CGI-effekter har använts för att sätta Putins ansikte på en skådespelares kropp.
 
Historien ska följa hans liv från barnsben till presidentposten. Här avhandlas historiska ögonblick som kriget i Tjetjenien, terrorattackerna i Moskva år 2002 samt det pågående kriget i Ukraina.
 
- Det är mer än bara en film. Det är ett svar på världens försök att förstå motiven och handlingarna hos en av vår tids mest enigmatiska, politiska figurer, säger Vega. Vårt uppdrag är att ge tittarna kunskapen som minskar rädslan och osäkerheten som präglar vår tid.
 
Filmen "Putin" har redan väckt stort internationellt intresse och sålts till flertalet länder som USA, Kanada, Storbritannien och Sydkorea för biopremiär i höst. Distributören Take 1 släpper filmen i Skandinavien, så håll utkik även på svenska biodukar.
 
Det här kan alltså vara den första långfilmen där deepfake verkligen sätts på prov. Kommer publiken att köpa det? Ta en titt på trailern nedan och avgör själv.
 
| 15 maj 2024 08:50 |