Film

Skribent

Oskar Möller

3 november 2021 | 21:00

Bisarr trailer för "Puppet Killer" - maskot med smak för massmord

Möt Simon - en genomond marionett som ser ut att höra hemma på Sesame Street men som lever sitt liv som Jason i "Fredagen den 13:e" - varje dag!
I dessa Halloweentider dryper det av rysligheter på streamingtjänsterna och i gammel-tv. Men vad ska den arme skräckfilmsnörd göra som redan betat av alla skräckfilmer från Netflix, Amazon och HBO Max? 
 
Det gäller att ge sig in djupare i kaninhålet såklart! Dags att leta reda på kultfilmerna och B-rullarna som andra missar men som är gjorda för att underhålla fans av genrén. "Puppet Killer" är den kanadensiska B-skräckis du förmodligen aldrig hört talas om - men efter att ha sett trailern kommer en sann slasherentusiast att slänga sig ut på www för att få fatt i denna festivalrulle som hade premiär 2019.
 
Filmens distributör har släppt alltså en ny trailer för att uppmärksamma att den släpps på VOD i bland annat Storbritannien. För svenskar kan det tyvärr vara svårt att få tag på den här obskyra rullen men en sjuk trailer kan man ju alltid garva åt.
 
"Puppet Killer" är din typiskt galna fanservicefilm - lågbudgetrullen som är rena kärleksförklaringen till skräckgenrén. I filmens nya trailer märks referenserna från klassiska 80-tals skräckisar som "Poltergeist" och vem diggar inte sånt?
 
 
Enligt det jag läst online är det här den absurt underhållande skräckfilmen med bisarra slaktscener och homoerotiska undertoner man inte visste att man behövde! Den utspelar sig under jullovet då filmens protagonist Jamie och hans vänner åker iväg till en - håll i er - avskild stuga i skogen. Men snart visar det sig att demonerna från hans förflutna - i form av en hand hög plyschpsykopat - har hunnit ikapp Jamie. Låt den komiska slakten börja!
 
I filmen spelar bland annat Aleks Paunovic (War for the Planet of the Apes, Numb), Lee Majdoub (Sonic the Hedgehog, Dirk Gently's Holistic Detective Agency). 
 
Vad tycker du om skruvade och komiska B-skräckisar som "Puppet Killer"? Skulle du velat se den på bio om den hade visats i Sverige?
| 3 november 2021 21:00 |