Skribent

Patrik Jonsson

28 oktober 2011 | 00:15

Punisher blir TV-serie

I veckans TV-rapporter berättar vi att Alan Ball och Tom Hanks har nya projekt på gång till HBO och att samma bolag ska vara klara för "The Dark Tower".

Trots att filmerna kring honom mer eller mindre har floppat så ser det nu ut som att "The Punisher" istället ska bli TV-serie, detta känns väl ungefär som den sista chansen för den gamle hämnande antihjälten.
Det är Fox som tillsammans med skaparen av "Criminal Minds"; Ed Benera, har vandrat ut på dessa djupa vatten och det är väl bara att hoppas på att de får till det den här gången då. Det finns verkligen potential i "The Punisher" och Ed Benera har tidigare visat att han kan så loppet kanske inte är riktigt kört ändå.

Kabelkanalen Starz har gett grönt ljus åt en ny intressant dramaserie, "Da Vinci's Demons" heter den och i den så ska vi få följa en ung Leonardo Da Vinci i 25-30-års åldern då han sakta med säkert växer och blir till en legend allteftersom han skapar och sprider sin konst och sina uppfinningar. Serien kommer endast att löst baseras på Da Vinci´s liv och leverne. Både äventyr och romantik utlovas. David S. Goyer (Nolans Batman-filmer & "Blade") har skrivit manuset och produktionen av serien kommer att tas upp redan i januari, den första säsongen är planerad att bestå av 8 avsnitt.

Det ser ut som att actionregissören Michael Bay kommer att ta sig an TV-världen framöver. "Outsiders" heter serien som är skapad av Adam Glass ("Supernatural") och precis som "Supernatural" så kommer serien, ifall den plockas upp, att sändas på CW ("barnkanalen" alltså). "Outsiders" ska handla om en professor i sociologi som slår sig ihop med en ung och oerfaren kvinnlig detektiv (antar att Bay får leta sig genom modellstallet igen för att hitta "talangen") för att lösa ungdomsrelaterade brott i L.A. Michael Bay kommer att vara huvudproducent.

Både Alan Ball ("True Blood", "Six Feet Under") och Tom Hanks har nya projekt på gång för HBO. Balls serie heter "Wichita" och ska bli ett verklighetsbaserat drama som ska fokusera på adoptionsdoktorn George Tiller och Hanks projekt heter "Players" och ska bli en serie med halvtimmasavsnitt som ska kretsa kring några collegeatleter. Detta låter väl lite sådär halvljummet på förhand, men med dessa herrar och HBO i ryggen så kan det i slutändan säkert bli bra.

Ja och så var det då dags för NBC och deras komediserier igen, den här veckan så har Jimmy Fallon's produktionsbolag Holiday Road sålt hela tre manuskript till kanalen. "Fat Rob" handlar om en rapartist som blir pappa, "DILF" ska kretsa kring en grupp av pappor i 30-års åldern som vägrar att växa upp och så slutligen "Rick" där en man blir styvpappa till en kille i samma ålder som honom själv. Pappor, pappor och åter pappor...

Shonda Rhimes produktionsbolag har sålt ett projekt vid namn "The Circle" till ABC, det hela ska bli en slags "såpaaktig" thriller (billig thriller) där vi ska få följa tio stycken barn som blivit adopterade av en miljonär efter att en av dessa blitt mördad. Brad Pitt och Angelina Jolie kommer att spela huvudrollerna, nej då, det kommer de inte att göra men det hade åtminstone varit passande.

Det kanske ändå inte är helt kört för den så omsusade, men ack så efterlängtade filmatiseringen av Stephen Kings bokserie "'The Dark Tower". Producenten Brian Gazer och regissören Ron Howard gick tidigare i veckan ut och sa att inga mindre än HBO är ombord för TV-delen. Det hela ska ju delas upp i både filmer och i en TV-serie och att få höra att HBO ska stå bakom själva serien (ifall det nu blir av) klingade ju minst sagt som ljuv musik i mina öron. Men vi ska väl inte ropa "Hej!" riktigt ännu...

Nyheter i korthet;

CBS har valt att ge "Person of Interest" och "Unforgettable" fulla säsonger. Okej jag kan förstå den förstnämnda något sånär, men "Unforgettable"?! come on...

AMC har förnyat "The Walking Dead" och gett den en tredje säsong. Well, no surprise there då serien praktiskt taget har krossat all konkurrens.

Fler goda nyheter blir det då Showtime har gett den nya och mycket lovande serien "Homeland" en andra säsong. Serien kommer dessutom, som tidigare nämnts, att börja sändas i SVT i slutet av november.

Starz började i fredags att sända "Boss" vars första avsnitt verkligen imponerade, nu har de släppt en trailer till deras nästa projekt "Magic City" med bl.a Jeffrey Dean Morgan i huvudrollen och även denna serie ser verkligen lovande ut.

Jenna Elfman och John Hannah är klara för roller i den femte säsongen av "Damages" där de kommer att göra bl.a Ryan Phillippe sällskap.

Marlon Wayans har ett projekt på gång för ABC; en komediserie som ska handla om två poliser som även är bröder.

Donal Logue, från den underbara men ack så kortlivade serien "Terriers", har landat en roll i TNT's kommande västernserie "Gateway", även Keith Carradine är sedan tidigare klar för en roll.

A&E har förnyat "The Glades" och gett serien en tredje säsong.

Conan O´Brien produktionsbolag Conaco har sålt ännu en sitcom till TBS, serien heter "Fat Chance".

Underbara French Stewart (Harry från "3rd Rock from the Sun") kommer att göra en gästroll i ett kommande avsnitt av "Community"!

Ja och som så många gånger tidigare så tänkte jag att en trailer skulle få ta och avsluta artikeln och den här veckan så är det en trailer av den lite mer rysligare sorten. Det ska nämligen bli lite mer Stephen King då A&E har släppt en promotrailer för deras kommande miniserie "Bag of Bones" som är baserad på en roman av just King och har Pierce Brosnan i huvudrollen.

Ja det där blev väl ett rätt så bra avslut så här strax innan Halloween, ja vilket också påminner mig; Happy Halloween på er! (Ja ifall ni nu firar det den 31:a)

| 28 oktober 2011 00:15 |