Film

Skribent

MovieZine

11 oktober 2021 | 14:10

Publikrekord för Svenska Bio i oktober

"Ryktet om biografens död är betydligt överdrivet", säger Peter Fornstam, VD för Svenska Bio.
Den 30 september öppnade alla biografer igen. En efterlängtad förändring av publiken att döma. Suget efter biografupplevelsen var stor – hittills har oktober levererat rekordsiffror. Framförallt har Bond-filmen "No Time to Die" lockat en storpublik, men även andra filmer har gått över förväntan.

Totalt har nära 110 000 personer besökt Svenska Bios 38 biografer över hela landet under oktobers första 10 dagar. Ett rejält rekord - den starkaste oktoberöppningen i företagets över 100-åriga historia.

– Ryktet om biografens död är betydligt överdrivet, säger Peter Fornstam, VD för Svenska Bio. Vi är lite tagna över det uppdämda behovet av bioupplevelsen. Att folk har längtat efter den här upplevelsen som inte går att få någon annanstans har vi nog anat. Men en publikrusning på den här nivån hade vi inte vågat hoppas på. Det är mycket glädjande och värmer ett hjärta som mitt som verkligen bultar för biografen.

Flera heta biopremiärer står nu på rad, bland annat "Baby-bossen 2", svenska "Bröllop, begravning och dop" samt Marvels "Eternals". Kolla in alla premiärdatum i MovieZines kalender...

Svenska Bio har samtidigt valt att satsa ännu mer på biografernas framtid, genom att renovera biografer och bygga nya salonger. På två orter i Sverige, Kungsbacka och Eskilstuna har kedjan även öppnat helt nya biografer och kommer att under 2022 öppna en i Trollhättan, enligt ett pressmeddelande.
 
 
De 10 populäraste titlarna hos Svenska Bio mellan 1–10 oktober 
 
1. No Time to Die
2. Paw Patrol: Filmen
3. Dune
4. The Father
5. Croodarna 2: En ny tid
6. Sune - Uppdrag: Midsommar
7. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
8. Lena
9. Jorden runt på 80 dagar
10. Eva & Adam
 
Svenska Bio är idag Sveriges näst största biografkedja, med 38 biografer och totalt 150 salonger på 35 orter.
| 11 oktober 2021 14:10 |