Film

Skribent

Mats Karlsson

8 juni 2010 | 16:06

Promoposter för "Green Lantern"

En av nästa års stora superhjältefilmatiseringar är "Green Lantern" och nu har DC/Warner Bros släppt en promoposter för filmen.

I nästa vecka är det dags för mässan Licensing Expo där DC Comics och Warner Bros kommer att visa upp sin kommande filmatisering av superhjältefilmen "Green Lantern". MTV har kommit över lite promomaterial som WB och DC Comics har släppt lagom till nästa veckas mässa.

Postern har dock en väldigt motsägelsefull tagline; "Anyone Can Be Chosen".  Möjligt att det är frågan om en anpassning till filmformatet och troligtvis lättare att sälja in biopubliken. Allt som kan relatera till den amerikanska drömmer brukar ju funka bra. Men allt kommer väl visa sig snart vad exakt denna tagline kommer att betyda.

För de som inte har hört talas om karaktären Green Lantern kommer här en kort bakgrundshistoria.

Green Lantern (också känd i Sverige som Gröna Lyktan) skapades av duon Bill Finger och Martin Nodell och debuterade i serietidningen All-American Comics nr 16 i juli 1940. Året därpå (1941) fick karaktären den egna serietidningen "Green Lantern".

De som idag äger rättigheterna är serieförlaget DC Comics som också har Superman och Batman. DC Comics kan också ses som Marvels stora konkurrent. Den 17 juni 2011 är det dags för filmversionen att äntra världens biografer i regi av Bondregissören Martin Campbell och med Ryan Reynolds som Green Lantern.

Handlingen i filmen beskrivs så här:

I ett universum, lika stort och ändligt som det är mystiskt har en mäktig kraft existerat i flera hundra år. Försvararna av fred och rättvisa kallar sig för Green Lantern Corps. Ett brödraskap av krigare som har svurit att bevara den intergalaktiska ordningen och varje Green Lantern bär en ring som ger honom superkrafter. Men när en ny fiende vid namn Parallax hotar att rubba kraftbalansen i Universum hamnar deras öde och Jorden öde i händerna på deras nyaste rekryt, den första människan som någonsin har blivit utvald: Hal Jordan (spelad av Ryan Reynolds).

Förutom postern har man också släppt en promobild på Green Lantern med den kraftfulla ringen i fokus.

| 8 juni 2010 16:06 |