Film

Skribent

MovieZine

19 maj 2021 | 18:15

”Promising Young Woman” blir årets första stora biopremiär

Den kritikerrosade och prisbelönta hämndfilmen med Carey Mulligan kommer upp på svenska biografer i helgen.
Snart lättar publikrestriktionerna och fler svenska biografer kan slå upp portarna från den 1 juni. Universal Pictures står redo med flera stora biofilmer de kommande månaderna, och man smyger igång biosommaren redan nu på fredag - med Sverigepremiären av den hyllade "Promising Young Woman".
 
Filmen släpps exklusivt på biografer och kommer inte att finnas tillgänglig på någon streaming-plattform. Både "Promising Young Woman" och Universals actionfilm "Nobody" (premiär 4 juni) är de två första filmerna från en stor Hollywoodstudio som lanseras på bio i år och som inte simultant går att streama.

"Promising Young Woman" är dessutom den biofilm som har premiär på flest biografer hittills i år – sammanlagt cirka 100 stycken över hela landet, skriver man i ett pressmeddelande.
 
- Både ”Promising Young Woman”, med Carey Mulligan i huvudrollen, och ”Nobody”, med Bob Odenkirk i huvudrollen, har rosats internationellt av kritikerna. Vi på UIP tycker att bio är det ultimata sättet att uppleva film och är så glada att kunna erbjuda filmerna exklusivt på bio i Sverige, säger Zoran Slavic, VD på UIP i Sverige.
 
 
Omtalade "Promising Young Woman" fick totalt fem Oscarnomineringar på årets gala (bland annat för Bästa Film och Carey Mulligan för Bästa Kvinnliga Huvudroll), och Emerald Fennell vann en statyett för Bästa Originalmanus.
 
Filmen följer en smart och listig kvinna som bestämt sig för att ge igen på alla män som någon gång försökt skada henne. "Tonen är överlag lekfull och filmen är snygg som en karamell", skriver MovieZines Annika Andersson i sin recension

Biljetter för "Promising Young Woman" släpps idag och filmen får biopremiär fredag 21 maj.
| 19 maj 2021 18:15 |