Film

Skribent

EvaEpic

16 april 2012 | 18:01

"Prometheus" kommer i directors cut-version

Hur "Prometheus" kommer att bli i slutändan vet vi inte, men Ridley Scott har gått ut med att den kommer att visas i hans directors cut-version.

Hur mycket vet vi just nu om "Prometheus"? Ungefär så mycket som Ridley Scott och skådespelarna har velat och kunnat berätta. Vi vet att den handlar om letandet efter människans ursprung och att saker och ting går fruktansvärt fel - men hur själva filmen kommer att bli vet vi inte. Scott har dock sagt att när filmen går upp på bio så blir det i hans directors cut-version.

Han menar på att även om tillkomsten av DVDn har gjort att regissörer får möjlighet till att visa längre nedskärningar av deras filmer, anser han att den bioversionen alltid är i ett snitt som regissörer har för avsikt visa. Men naturligtvis har Scott varit en av de största entusiaster av directors cut på hemvideo, exempel på det är "Blade Runner" och "Kingdom of Heaven".

Scott erkänner att det finns en film där han kände att han hade klippt för mycket, innan han avslöjade hur länge "Prometheus" kommer köras på biografer.

- Jag har bara gjort ett misstag en gång förut, att jag klippte en film på tok för kort. Jag kommer inte säga vilken det är just nu, eftersom detta är inte rätt tidpunkt - men jag tog bort 17 minuter av en film men jag förstörde inte den, men det var inte så effektivt. I detta fall har jag en ganska bra version här och ett ganska bra snitt vi kör på, säger Scott till Indiewire.

"Prometheus" har premiär den 8 Juni.

| 16 april 2012 18:01 |