Spel

Skribent

Lina Svensson

23 januari 2020 | 20:00

"Project: Mara" - en skräckfylld inblick i psykisk ohälsa

Studion Ninja Theory har hintat om ett nytt projekt som ska belysa psykisk ohälsa. Spana in den rysliga trailern till spelet här nedan.
Den brittiska spelstudion Ninja Theory (hjärnorna bakom det mycket uppskattade spelet “Hellblade: Senua’s Sacrifice”) har verkligen inte legat på latsidan när det kommer till att slipa på nya speltitlar. Studion jobbar bland annat på en uppföljare till det första Hellblade-spelet samt ett spel vid namn “Bleeding Edge” som släpps i mars senare i år. Två spel alltså, och med bara dessa två projekt har studion en hel del att pyssla med redan. Men Ninja Theory verkar inte nöja sig med det utan har nu hintat om ett tredje spel som är under utveckling. Ett spel som verkar gå i skräckens tecken.
 
Än så länge har vi bara fått en knappt 40 sekunder lång trailer som är ganska innehållsfattig, samt en kortare inblick i projektet på studions egen Youtube-kanal. Det är svårt att säga vad “Project: Mara” kommer bli för typ av spel i dagsläget, men vad det verkar som enligt trailern, kommer det att bli ett spel som låter oss följa en karaktär som drabbats av psykisk ohälsa och som inte längre kan hålla isär på vad som är verklighet och vad som inte är det. Spelet ska bygga på forskning kring det mänskliga sinnet/psykiska sjukdomar och hur människor som lider av detta upplever världen.
 
Det kommer att bli någonting unikt och mer verklighetsbaserat enligt utvecklarna. Men mer än så vill talespersonerna på Ninja Theory inte säga, med tanke på att detta projekt ännu är i en tidig fas i utvecklingen. Vi får helt enkelt vänta med spänning på fler detaljer kring “Project: Mara” och hoppas på att det inte kommer dröja allt för länge innan vi får sätta tänderna i spelet. Vi vet redan att denna studio kan leverera riktigt bra spel, så om detta spel lyckas hålla sig på samma höga nivå som tidigare titlar har vi verkligen någonting att se fram emot.
 
 
Vad tror du? Kan "Project: Mara" bli ett intressant spel? 
| 23 januari 2020 20:00 |