Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 april 2016 | 15:00

Producent stämmer Warner Bros för "Gilmore Girls"-revival

Kontraktet skrevs före streaming-tjänsternas tid och "Gilmore Girls"-producenten kan nu snuvas på $195 000 för att revivaln skapas för Netflix.
Som alla fans vet vid det här laget kommer revivaln av "Gilmore Girls" till Netflix i år efter 9 år av väntan. Produktionen har börjat och alla de gamla skådisarna är redo. Dessvärre har Warner Bros. Television, som producerar revivaln, hamnat i rättsligt trassel nu.

Producenten från den ursprungliga "Gilmore Girls" - Gavin Polone - har stämt Warner Bros på $195 000. Varför?

I det ursprungliga avtalet mellan Polone och Warner Bros ska Polone få $32 500 per avsnitt av "Gilmore Girls" efter år 2003, ihop med en credit som exekutiv producent och en viss procent av intäkterna. Nu kräver han att få $195 000 i ersättning för de fyra nya 90-minuters-avsnitten, vilket är en och en halv gånger mer än vad det ursprungliga kontraktet avtalat. Anledningen är att avsnitten har blivit 90 minuter långa och inte 60 minuter, som det var tänkt från början och då bör kompensationen till Polone vara proportionerligt större.

Warner Bros, å andra sidan, vill inte påstå att revivaln ens är en TV-serie. De ser det som fyra långfilmer och inte som avsnitt. De underbygger argumentet med att de produceras direkt för Netflix, som inte är ett TV-bolag i traditionell mening och kan därför komma undan med att inte kalla revivaln för en "TV"-serie. Listigt!

Fallet kommer att gå till domstol, men Polone är inte ute efter att stoppa produktionen av serien. Fans kan sova lugnt. 
| 12 april 2016 15:00 |