Film

Skribent

MovieZine

15 februari 2021 | 15:30

Premiär för zombierysaren "COVID-21: Lethal Virus" - årets sämsta film?

IMDb-betyget på 1.6/10 är en tydlig indikation: håll social distans till den här filmen.
När civilisationen drabbas av ett nytt dödligt virus är konsekvenserna kaotiska och dödliga. Mänsklighetens enda hopp om ett botemedel ligger hos den unga forskaren Allyson, och militären får ett sista uppdrag - att leverera henne till laboratoriet till varje pris.

Så lyder handlingen till pandemi-thrillern "COVID-21" som idag släpps på video-on-demand.

Det anmärkningsvärda är kanske inte den platta zombie-premissen, eller titeln som ogenerat rider på vår kollektiva coronaångest, utan snarare de rekordlåga betygen.
 

"Bland de sämsta filmer jag någonsin sett"

 
Enligt filmdatabasen IMDb kan detta vara årets, om inte årtiondets, sämsta film. Användarnas snittbetyg ligger på 1.6 av 10, vilket nog skrämmer många filmfantaster mer än en hostning på bussen eller en framskjuten Marvelpremiär.
 
"Filmen är inget annat än en dålig ursäkt för att försöka kapitalisera på Covid-skräcken. Skådespeleriet är uselt, fotot skakigt, väldigt lite story, dåliga effekter och kasst manus", skriver en tittare.

"Det är en av de sämsta filmer jag någonsin sett, och det kommer från en person som ser otroligt många usla filmer som jobb. Den förtjänar inte ens en stjärna", kommenterar en annan.
 
 

"Kul att se och skratta åt med vänner"

 
"Filmen är absolut horribel, men trots det är den kul för någon som jag som får en kick av dåliga filmer. Men för att ge er ett perspektiv på hur dålig den är, de använder gratismusik från Youtube som man kunnat höra i Minecraft-videos från tidiga 2010-talet", berättar en person.

Ytterligare några verkar överens om att "det är en kul film att se med vänner och skratta åt".

"Filmen är hemsk, karaktärerna bryter mot zombiefilmens alla regler, dialogen är fruktansvärd och effekterna ser fejk ut. Det verkar som att kameramannen fått en stroke. Men jävlar vad roligt att se med polare på fyllan."
 
 
 
Blir du avskräckt eller kanske nyfiken på "Covid 21: Lethal Virus"?  
| 15 februari 2021 15:30 |