Serie

Skribent

Mats Karlsson

16 juni 2019 | 19:00

Premiär för true crime-serien "Morden i Alcàsser"

Om de uppmärksammade morden på tre unga flickor i den lilla spanska staden Alcàsser.
1992 chockades så gott som hela Spanien när tre unga flickor försvann och senare hittades döda. Vad hade hänt och vem låg bakom detta dåd? I true crime-serien "Morden i Alcàsser" får vi möjligheten att följa detta uppmärksammade fall på nära håll. Kolla in trailern nedan:
 
 
"Morden i Alcàsser" är Netflix första spanska dokumentärserie och gör en djupdykning i den sanna historien om fallet som fängslade större delen av Spanien 1992. Historien inleds med att vi får reda på att tre unga flickor försvann när de liftade till en nattklubb.
 
Jag fick syn på denna ohajpade miniserie (5 avsnitt) av en slump och kollade in första avsnittet med stor nyfikenhet (som den true crime-nörd som jag är). Det är uppfriskande att för en gång skull få se något som har utspelat sig i Europa. Det inledande avsnittet sätter fokus på flickornas försvinnande och deras familjer som kämpar för att få reda på vad som har hänt med deras döttrar. Det är en intressant inblick och jag ser fram emot att få ta del av de återstående avsnitten. Definitivt ett måste för alla true crime-nördar.
 
Den spanska dokumentärserien finns att streama på Netflix.
| 16 juni 2019 19:00 |