Film

Skribent

MovieZine

17 oktober 2016 | 12:00

Svenska sci-fi-filmen "Bieffekterna" har premiär

Andreas Climent & André Hedetofts långfilm “Bieffekterna” visas i veckan på Sveriges största genre-filmfestival.
Ambitiösa svenska science fiction-filmer blir vi inte direkt bortskämda med. Desto större anledning till att kolla in kommande ”Bieffekterna”! 

MovieZine har tidigare följt utvecklingen av den skånska regissörsduon André Hedetofts och Andreas Climents långfilmsdebut. På fredag är det äntligen premiär. Då ska ”Bieffekterna” visas för första gången för en svensk publik på Fantastisk Filmfestival i Lund. 

”Bieffekterna” fick sin världspremiär i Brasilien tidigare i år, och i höst åker filmen till ytterligare filmfestivaler i Spanien, Belgien, Argentina, Finland och Australien.

- ”Bieffekterna” fick ett fantastiskt mottagande i Brasilien. Den är rätt utmanande och annorlunda från vad som brukar göras i Sverige, så det ska bli otroligt spännande, säger Andreas Climent i ett pressmeddelande.

Filmen är inspirerad av den snabba utveckligen inom biotekniksektorn och forskning som inom ett par år kan bli verklighet. Kombinerat med fenomenet “biohacking” där hackers modifierar sina egna kroppar och programmerar om sitt DNA skapas ett skrämmande scenario som “Bieffekterna” djupdyker i.


Skådespelaren Rikard Björk med André Hedetoft och Andreas Climent.

”Bieffekterna” handlar om forskarstudenterna Julia och Rebecca (Emelia Hansson och Sandra Redlaff) som genom biohacking försöker få celler att åldras långsammare. De gör en fantastisk upptäckt som kan förändra allt men får reda på att Julias pojkvän Erik (Rikard Björk) är döende i cancer. När han blir allt sjukare ser de till slut ingen annan utväg än att hoppa över några steg i utvecklingen. I hemlighet bygger de ett labb i sin lägenhet och börjar experimentera - med Erik som försökskanin. Först verkar botemedlet de hittar föra med sig otroliga bieffekter, men vad som först verkar kul och spännande visar sig vara långt mycket farligare än de någonsin kunnat ana.

Redan innan världspremiären av filmen plockade 108 Media upp "Bieffekterna" för internationell representation och filmen kommer inom kort ut i både USA och Kanada.

Se trailern till "Bieffekterna":

| 17 oktober 2016 12:00 |