Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

18 december 2023 | 16:00

Premiär! “Yellowstone”-skaparen gör sann serie om bortglömd brottsbekämpare

Missa inte att streama “Lawmen: Bass Reeves” på SkyShowtime idag.
Efter att Kevin Costner slutade från “Yellowstone” så fortsätter Taylor Sheridan med andra cowboy-serier. Efter “1883” och “1923” är det dags för western-kungen att ta sig an “Lawmen: Bass Reeves” där David Oyelowo spelar titelrollen.
 
Skådisen har länge velat göra en serie om denna person, och i en intervju med The Hollywood Reporter berättar han mer om arbetet bakom "Lawmen":
 
- Jag kunde inte tro att denna extraordinära och verkliga person inte var mer känd för allmänheten. Jag har inte sett en film eller serie om honom. Och då blev jag besatt av att rätta till det på något sätt.
 
 
Oyelowo har försökt att få till en serie om Bass Reeves sedan 2014. Hollywood har dock inte varit helt sålda på idén, och det menar skådisen har med Reeves hudfärg att göra:
 
- Om han hade varit en vit människa skulle det finnas monument, det skulle finnas flera filmer, det skulle finnas serietidningar. Alla skulle vara utklädda till honom på Halloween.
 
Men Oyelowo är tacksam för Taylor Sheridans serier om “Yellowstone”. Med dessa har han enligt skådisen lyckats visa att western-genren fortfarande är gångbar.
 
“Lawmen: Bass Reeves” har premiär idag på SkyShowtime.
| 18 december 2023 16:00 |