Film

Skribent

MovieZine

26 april 2016 | 12:00

Digital-premiär för "Krigarnas ö"

Emil Jonsviks thriller gick för utsålda hus i Kina.
Regissören Emil Jonsvik hade den prestigefyllda uppgiften att representera Sverige och Norden i European Union Film Festival i Peking. Biograferna fullbokade hans film ”Krigarnas ö” visades. Snart kommer filmen till Sverige. 

- ­De uppskattade verkligen västerländsk film som vågar sticka ut i både stil, berättarteknik och tillvägagångssätt. Jag ser fram emot lanseringen här Sverige nu, säger Emil Jonsvik i ett pressmeddelande.

Den 2 maj lanseras ”Krigarnas ö” i Sverige för att under sommaren släppas i Norge, Danmark och Finland. Filmen kommer bland annat att visas på SF Anytime. Kim Bodnia (”Bron”), Mats Helin (”TicTac”) och Line Verndal (”Himmelblå”) är några av skådespelarna.

Nästa långfilm har redan påbörjats: ”Confession”, en thriller och Emil Jonsviks första engelskspråkiga film.


På en idyllisk skärgårdsö ska Peter tillbringa några dagar tillsammans med sin dotter Sandra i ett försök att ta igen för förlorad tid. De har knappt träffats sedan hans sons tragiska självmord fem år tidigare och Peter har haft svårt att acceptera förlusten av sitt eget barn. 

Väl på ön träffar Sandra en grupp ungdomar som lockar med såväl vänskap som romantik men hon finner sig snart djupt involverad i en livsfarlig lek, en lek de kallar för krigaren. De ger varandra uppdrag och utmaningar som måste utföras för att få den åtråvärda titeln ­krigaren. Peter, som får nys om ungdomarnas lek, har inte råd att förlora Sandra men väljer att inte gå till polisen samt hålla vänner och dotterns mamma ovetandes.

När hans dotter försvinner djupare och djupare in i leken känner han inget annat val än att slå tillbaka samt går med i deras lek med ödesdigra konsekvenser som följd. Peter har bestämt sig ­ han ska komma hem med sin dotter och han är beredd att gå långt för den han älskar mest.
| 26 april 2016 12:00 |