Film

Skribent

MovieZine

17 januari 2022 | 12:00

Premiär för filmpodden Audiovideoklubben

En av skaparna bakom 100MICC är tillbaka med en ny podcast, som varvar olika regissörers filmografier med stora filmserier. Först ut: Harry Potter.
Idag är det premiär av Audiovideoklubben. Viktor Estemar Landegren och Alexander Wahlgren är skaparna till podcasten som kommer att bestå av olika episoder där de tar sig igenom olika regissörers filmografier och filmserier.

Viktor har sedan tidigare varit en del av podcasten 100MICC som gjordes i samarbete med MovieZine. Den podcasten betade av IMDBs topp 100-lista, där Alexander var en frekvent återkommande gäst. Nu när 100MICC avslutat sitt projekt bestämde sig Alexander och Viktor sig för att skapa ett nytt poddprojekt tillsammans.

– De som lyssnat på 100MICC vet sedan tidigare precis vad som väntar. Viktor går ner i sjuka kaninhål, drar saker för långt och halkar in på mörka sidospår samtidigt som jag försöker tygla honom så att vi håller oss någorlunda till huvudämnet, berättar Alexander.

I den första miniserien kommer podcasten att avhandla filmerna om Harry Potter, för att i kapitel två ta sig an en regissörs filmografi och karriär. Harry Potter valdes som första miniserie, då duon ansåg det passande att återbesöka filmerna inför återföreningen ”Return to Hogwarts” som nyligen släppts på HBO Max. Även för att de båda var stora fans av bokserien och filmerna som yngre.

– Det kommer ju inte bara snackas om filmserier eller regissörer som vi älskar. Vi kommer även gå igenom franchiser eller filmskapare som man har en mer komplicerad relation till. Som jag har till Marvel-filmerna eller Baz Luhrmann, säger Viktor.
 
 
”Harry Potter och De vises sten” som blir starten för podcastens första miniserie finns att lyssna på i alla poddspelare. Ett nytt avsnitt släpps varje måndag.
| 17 januari 2022 12:00 |