Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

24 maj 2023 | 07:01

Streamingpremiär! Actionkomedi som guidar oss i den kinesiska mytologin

Missa inte! "American Born Chinese", serien där en tonåring får tampas både med skolan och kinesiska gudar, finns nu att se på Disney+.
Idag, den 24 maj, är det äntligen premiär för den nya serien "American Born Chinese"Disney+. Serien är en actionkomedi som blandar vardagliga skolproblem med strider mot kinesiska gudar. I serien medverkar bland annat Michelle Yeoh, som ser fram emot att visa upp den kinesiska mytologin för västvärlden:
 
- Jag växte upp med dessa mytologiska och kända figurer. Vår nya serie kan vara ett bra sätt att introducera dem för mina vänner här från USA, som kanske inte känner till mytologin, berättar Yeoh för Reuters.
 
 
"American Born Chinese" är baserad på serieboken med samma namn av Gene Luen Yang, och består av åtta avsnitt. Handlingen kretsar kring Jin Wang, en tonåring som kämpar med både skolan och familjen. När han möter Wei-Chen, en ny utbytesstudent från Taiwan, dras han in i en strid mellan gudar från den kinesiska mytologin.
 
I serien återförenas Michelle Yeoh och Ke Huy Quan som båda belönades med varsin Oscar för "Everything Everywhere All At Once". Här spelar Yeoh barmhärtighetens gudinna Guanyin, och Quan spelar Freddy Wong, som är en ny figur skapad för serien.
 
Ser du fram emot att se Michelle Yeoh och Ke Huy Quan återförenas i "American Born Chinese"?
| 24 maj 2023 07:01 |