Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 mars 2024 | 21:00

Populära spelet "Among Us" blir animerad tv-serie med Elijah Wood

Vem är bedragaren i tv-serien baserad på det enorma fenomenet "Among Us"?
2018 släpptes spelet "Among Us", där du och ett gäng andra färgglada spelare går runt i ett rymdskepp för att utföra olika sysslor – samtidigt som det gäller att lista ut vem som är en bedragare. Spelet fick ett enormt genomslag 2020 under Covid 19-pandemin, när många streamare på Twitch och YouTube spelade det.
 
Nu avslöjar sajten Variety att det kommer en animerade tv-serie av CBS Studios, med bland annat Elijah Wood ("Sagan om ringen", "Dirk Gently's Holistic Detective Agency") i en av huvudrollerna.
 
 
Andra skådespelare som dyker upp är Randall Park ("Fresh Off the Boat"), Yvette Nicole Brown ("Community") och Ashley Johnson ("The Last of Us").
 
Så här lyder den officiella beskrivningen av serien: 
 
"Medlemmar av din besättning har ersatts av en utomjording som har för avsikt att skapa förvirring, sabotera skeppet och döda alla. Hitta bedragaren eller bli dess offer".
 
Visst påminner det en hel del om kultklassikern "The Thing" av John Carpenter från 1982?
 
Bakom tv-serien står animationsstudion Titmouse ("Big Mouth", "Star Trek: Lower Decks"). Än så länge har inget tv-nätverk eller någon streamingtjänst nappat på projektet, men det är på gång.
 
Har du spelat "Among Us"? Kommer du titta på tv-serien?
| 16 mars 2024 21:00 |