Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 november 2023 | 14:00

Popikonen Prince får sin egen biopic baserad på hustruns memoarer

Få pop/rockstjärnor är så ikoniska som Prince. Nu görs det en biopic om artisten, baserad på hustrun Mayte Garcias memoarer.
”Purple Rain” är tveklöst en av de mest ikoniska powerballaderna som vi alla ylat med i vid ett eller annat tillfälle, men bara en av popikonen Prince legendariska hits. Prince, eller The Artist Formerly Known As Prince/The Artist som han hette under en tid, var en av sin tids mest inflytelserika artister men dog redan vid 57 års ålder.
 
Nu blir det en biopics om stjärnans liv baserad på hans första fru Mayte Garcias bästsäljande memoarer "The Most Beautiful: My Life with Prince”. Det är Crazy Legs Features som köpt rättigheterna och nu letar efter en lämplig manusförfattare, skriver Deadline.
 
Boken erbjuder en djup, nyanserad titt in i det personliga relationen mellan då 16-åriga sångaren/skådespelaren Garcia och 32-åriga Prince, som annars var en väldigt privat person. Vad som inleddes som vänskap utvecklades till en förälskelse och så småningom äktenskap innan förlusten av deras barn sex dagar efter födseln ledde till att förhållandet sprack.
 
- Prince är en av vår generations mest elektrifierande, karismatiska och gåtfulla personligheter. Vi är ärade över att Mayte valt oss för att väcka hennes rörande, ärliga memoarer till liv och visa en sällsynt sida av en artist som förändrade mitt och miljoner fans liv. Vi ser fram emot att börja utveckla detta projekt, säger en av producenterna, Tom Cappello.
 
Biopics om rockstjärnor är ett riskabelt tema då resultatet kan bli både fantastiskt (”Rocketman”, ”Walk the Line”) eller en ren katastrof (”Nina”, ”All Eyez on Me”). Mycket beror på talangen bakom och inte minst framför kameran men självklart håller vi tummarna att de gör Prince legend rättvisa.
 
Vill du se filmen om Prince? Och vem passar för huvudrollen?
| 4 november 2023 14:00 |