Spel

Skribent

Viktor Eriksson

25 januari 2024 | 12:00

"Pokémon" utreder efter "Palworlds" framgång - är nya succéspelet ett plagiat?

Flera spelare har uppmärksammat att väldigt många av “Palworlds” monster är förvillande lika existerande Pokémon.
The Pokémon Company, företaget bakom den omåttligt populära media-franchisen Pokémon, skriver i ett officiellt uttalande att de tänker utreda intrång i deras immateriella egendom kopplat till ett annat företags spel.
 
"Vi har fått många förfrågningar angående ett annat företags spel som släpptes i januari 2024. Vi har inte beviljat något tillstånd för användning av Pokémons immateriella egendom eller tillgångar i det spelet”, skriver The Pokémon Company och fortsätter.
 
“Vi avser att undersöka och vidta lämpliga åtgärder för att hantera eventuella fall som kränker immateriella rättigheter relaterade till Pokémon. Vi kommer att fortsätta att vårda och ta hand om varje Pokémon och deras värld och arbeta för att förena hela världen genom Pokémon i framtiden."
 
The Pokémon Company skriver inte vilket företag eller spel det gäller, men med tanke på att det är ett spel som släpptes i januari 2024 så är det med största sannolikhet “Palworld”. Ett spel som upprepade gånger liknats vid ett "Pokémon" med skjutvapen och som har sålt över åtta miljoner exemplar på bara sex dagar.
 
I samband med "Palworlds" framgång har spelare också uppmärksammat att väldigt många av “Palworlds” monster är förvilliande lika existerande Pokémon i sin design. Du kan se några exempel nedan. Fans har också släppt modifikationer till spelet som lägger in existerande Pokémon i "Palworld". 
 
 
 
 
| 25 januari 2024 12:00 |