SPEL

Skribent

Carl Adam Anderberg

22 september 2018 | 18:00

Playstation Classic kommer inte stödja fler spel än de som följer med

Och vi kan inte heller räkna med någon typ av online-kompatibilitet för den lilla konsolen.
En av veckans roligaste nyheter var Sonys utannonserande av minikonsolen Playstation Classic, som är en liten version av klassiska Playstation. Konsolen släpps den 3:e december och kommer förladdad med tjugo spel, varav fem hittills har offentliggjorts; Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3, och Wild Arms.
 
Nu rapporterar IGN att Playstation Classic, i likhet med Nintendos NES Mini och SNES Mini, inte kommer att stödja fler spel än de tjugo som Sony valt att inkludera vid köpet av konsolen. Du kommer alltså inte att kunna ladda ner eller köpa fler Playstation 1-spel än de som följer med från början. 
 
En representant från Sony som IGN pratat med har också sagt följande om urvalsprocessen:
 
- De 20 titlar som följer med Playstation Classic valdes på grund av deras popularitet bland fansen. Men det är också viktigt att påpeka att titellistan anpassas för varje region.
 
Detta uttalande lär alltså betyda att exempelvis den japanska versionen av Playstation Classic kommer ha ett delvis annat urval av spel än den europeiska versionen.
 
 
Det har också bekräftats att ingen onlinefunktionalitet kommer att finnas, och att ingen koppling till existerande PSN-konton kommer att göras. Spelen som följer med har inte anpassats för att stödja Trophy-systemet heller.
 
Är det en deal breaker för dig att man inte kommer kunna uttöka sitt spelbibliotek? Eller blir det ändå ett köp?
| 22 september 2018 18:00 |