Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

27 juli 2023 | 18:45

PlayStation 5 har sålts i 40 miljoner ex - men fortfarande långt bakom Nintendo

Produktionen har ökat på PlayStation 5 sedan lanseringen 2020, men fortfarande har konsolen inte kommit ikapp försäljningen av konkurrerande Nintendo Switch.
Sonys femte stationära spelkonsol, PlayStation 5, har nu sålts i 40 miljoner exemplar, avslöjar teknikjätten i ett pressmeddelande. Konsolen släpptes under slutet av 2020 och under en längre tid var det svårt att få tag på apparaten.
 
- Under fler månader än jag kan tänka mig, så höll vårt community ihop och var tålmodiga, vilket vi är väldigt tacksamma för. Men nu är utbudet av PS5:or påfyllt och vi ser att den ökande efterfrågan äntligen tillgodoses, meddelar Jim Ryan på Sony.
 
Ryan skriver även att utmaningen med PS5:an var just covid, som slog ner som en bomb efter att konsolen avslöjats för världen:
 
- Vi lanserade PlayStation 5 i november 2020, och världen var inte sig riktigt lik som när vi utannonserade konsolen under 2019. Trots utmaningarna med covid, arbetade våra team och partners hårt för att leverera PS5 i tid, fortsätter Jim Ryan.
 
Jämför man försäljningen med konkurrenterna Nintendo Switch och Xbox Series X/S sitter PlayStation 5 på en andra plats. Forbes estimerar att Xboxarna sålts i 20 miljoner exemplar, och Nintendo avslöjade i maj att deras Switch sålts i svindlande 125 miljoner exemplar.
 
Vilken av spelkonsolerna äger du?
| 27 juli 2023 18:45 |