Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 september 2017 | 07:50

Playboygrundaren Hugh Hefner är död

Hugh Hefner avled i sitt hem, Playboy Mansion, på onsdagskvällen omgiven av sin familj - han blev 91 år gammal.
Hefner är mest känd för att ha grundat företaget Playboy, som började att ge ut tidningen Playboy Magazine redan under 50-talet. Sedan 80-talet har han levt ett mer tillbakadraget liv från det att han lämnade över chefsrollen till sin dotter.
 
"Hugh M. Hefner, den amerikanska ikon som 1953 introducerade världen för Playboy magazine och byggde företaget till ett av de mest igenkända globala varumärken i historien gick fridfull bort av naturliga orsaker i sitt hem, Playboy mansion, omgiven av sina nära och kära," meddelade Playboy Enterprises i ett uttalande. 
 
 
Tidigare under året släppte Amazon Prime en dokumentärserie i tio delar om Hugh Hefners liv, "American Playboy: The Hugh Hefner Story". En väldigt intressant, välgjord och förhållandevis påkostad produktion. För den som vill få sig en mer nyanserad bild av Hefner och vilken roll han har spelat i den amerikanska kulturen, är det en dokumentär jag kan rekommendera.
 
 
Det första numret av Playboy inkluderade en nakenbild av skådespelerskan Marilyn Monroe, och enligt uppgift ska Hefner för flera år sedan ha köpt gravplatsen bredvid hennes. Cirkel knyts på sätt och vis, men det är däremot oklart vad Monroe själv skulle ha tyckt om detta.
| 28 september 2017 07:50 |