Spel

Skribent

Lina Svensson

16 februari 2020 | 20:00

Planerna för en "Call of Duty" film läggs på is

Filmen med inspiration från "Call of Duty"-serien var planerad att börja spelas in redan under förra året, men nu ser framtiden för denna krigsrulle oviss ut.
Activision Blizzard Studios utannonserade redan år 2015 att en film, med inspiration från tv-spelsserien “Call of Duty” skulle bli verklighet. Ett uttalande som delade fansen till spelen i två läger. Det första “Call of Duty” spelet släpptes redan år 2003 och fram tills idag har det släppts hela 16 titlar totalt.
 
Sju av dessa titlar hamnade på topplistan över de mest sålda tv-spelen under de förra årtiondet. Med andra ord, det finns många där ute som tycker om “Call of Duty”. Så idén kring en film med inspiration från den populära spelserien är kanske inte så tokig ändå.
 
År 2018 meddelande Activision att filmen funnit sin regissör (Stefano Sollima) och att inspelningen skulle starta inom kort. Planen var att filmen skulle spelas in under förra året, men efter det uttalandet hördes inte ett ljud från studion. Många trodde nog att det endast handlade om en försening och att produktionen skulle sätta igång inom några månader. Men detta tycks dessvärre inte vara fallet.
 
I en intervju med den italienska webbtidningen Badtaste berättade nyligen regissör Stefano Sollima att projektet var lagt på is på obestämd tid. Han berättar också att “Call of Duty” filmen inte längre är en prioritet för Activision och att han själv fokuserar på andra projekt.
 
Nä, det låter ju inte särskilt positivt för den som går och längtar efter denna film för tillfället. Vi kommer nog inte kunna förvänta oss en "Call of Duty" film på ganska lång tid. 
 
 
Hade du velat se en film som inspirerats av "Call of Duty"? 
| 16 februari 2020 20:00 |