Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 januari 2022 | 22:05

Pixar-filmen ”Röd” skippar biograferna, släpps direkt på Disney+

Ännu ett bakslag för biobranschen: det här är tredje Pixar-filmen i rad som får en digitalpremiär.
Först var det "Själen" vintern 2020, sedan "Luca" sommaren 2021. De senaste två Pixar-filmerna har båda skippat bioduken och fått premiär på streamingtjänsten Disney+, och detsamma gäller för Pixars nästa.

Deadline skriver att den animerade familjefilmen "Röd", som skulle gått upp på bio den 11 mars, istället landar på streaming på samma dag. Det är endast i de länder som inte har tillgång till Disney+ som filmen kommer att få biopremiär. Det här är ännu ett bakslag för biobranschen som dragits med corona-restriktioner och inställda premiärer i snart två år nu - Disney/Pixar har inte motiverat sitt beslut att ställa in biopremiären.
 
"Röd" handlar om MeiLee, en 13-årig tjej som slits mellan att fortsätta vara sin mammas lydiga dotter och ungdomens kaos. Som om det inte vore nog av förändringar kring hennes intressen, relationer och kropp, när hon blir för exalterad (vilket för en tonåring händer praktiskt taget hela tiden) förvandlas hon till en stor röd panda. Filmen regisseras av Domee Shi, som vann en Oscar för sin kortfilm "Bao" (2018).
 
 
Pixars andra långfilm för i år, rymdäventyret "Lightyear", är fortfarande planerad för biopremiär den 17 juni.
| 7 januari 2022 22:05 |