Film

Skribent

Mats Karlsson

25 januari 2013 | 13:01

Phoenix ersätter Downey Jr i "Inherent Vice"

Återförenas med Paul Thomas Anderson i hans kommande film.

Joaquin Phoenix är Oscarsnominerad för sin roll i Paul Thomas Andersons "The Master" och att han säger ja till att återförenas med den briljante regissören känns givet. Huvudrollen i Andersons nästa film var skriven för Robert Downey Jr, men kommer Phoenix att göra den, skriver Variety.

Varför Downey Jr har valt att hoppa av är oklart, men när Phoenix står redo att ta över är det ingen större fara på torpet. Phoenix kommer att spela en polis som löser ett fall han har fått av sin flickvän i Los Angeles 1969. Charlize Theron tippas få den kvinnliga huvudrollen och det skulle bli oerhört intressant att se dem tillsammans under ledning av Anderson.

Filmen är baserad på Thomas Pynchons bok "Inneboende brist" - 350 sidor fulla av popmusik, påtända hippies, paranoida snutar, post-Manson-syndrom och en riktigt ful fisk till president.

Det är oklart när inspelningen kommer att starta, men troligtvis ganska snart. Paul Thomas Anderson och Joaquin Phoenix är närmast bioaktuell med "The Master" som får biopremiär 1 februari.

| 25 januari 2013 13:01 |