Serie

Skribent

MovieZine

10 mars 2021 | 10:15

Peter Stormare och Alexander Karim stänger in sig i "The Box"

En amerikansk polisstation har byggts upp i Stockholm, och "Marcella"-stjärnan Anna Friel gör en av huvudrollerna.
Nu startar inspelningarna av det internationella Viaplay-originalet "The Box" i Stockholm. Serien beskrivs som ett psykologiskt kriminaldrama med övernaturliga inslag. I rollerna syns brittiska Emmy-vinnaren Anna Friel, Peter Stormare, Alexander Karim och Nina Yndis.

Anna Friel ("Marcella") spelar huvudrollen som Sharon Pici, en polis från Kansas City som dras in i en polisutredning som snart utvecklas till en övernaturlig mardröm. Alexander Karim spelar Picis partner Lovell, medan Peter Stormare gestaltar polisstationens chef Jed.

– Efter ett år av lockdown är det ett privilegium att återigen kunna få göra det jag älskar mest. Nu ser jag verkligen fram emot att få arbeta både med den otroligt begåvade casten och med Viaplay. Dessutom är Stockholm en av de platser jag länge velat besöka, och hittills har staden och människorna varit underbara mot mig, säger Anna Friel i ett pressmeddelande.
 
 
Hela serien spelas in i samma inomhusmiljö där en komplett amerikansk polisstation är uppbyggd på plats i Stockholm av produktionsbolaget Nice Drama. I den här förtätade miljön ska "The Box" spelas in under nästan två månader.

– Jag älskar att vara i Stockholm och spela in, och speciellt då något så galet som "The Box". Ni får helt enkelt vänta till senare i år och se vad det blir, säger Peter Stormare.

Serien består av sju avsnitt och kommer att ha premiär på Viaplay senare i år.
| 10 mars 2021 10:15 |