Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 juni 2013 | 13:30

Peter Magnusson och Özz Nûjen i ny komedi

Idag börjar inspelningen av fotbollskomedin "10.000 timmar".

Direkt efter inspelningen av "Tillbaka till Bromma" står Peter Magnusson framför kameran igen. Den här gången är det Joachim Hedén som regisserar, och de får sällskap av bl.a. Mathilda von Essen ("Bitchkram") och komikern Özz Nûjen.

"10.000 timmar" handlar om en vanlig man, med vanligt jobb i mitten av de 30 som vinner stort på skraplott och slutar på jobbet för att istället bli fotbollsspelare - trots att han egentligen inte kan spela fotboll. Den lilla detaljen bekymrar dock inte Eric som tror benhårt på att man kan bli bra på vad som helst, bara man ägnar det 10 000 timmar av hård och målmedveten träning.

- Jag spelar själv fotboll i ett korpenlag och jag är jättedålig, men man kan ju inte låta bli att tänka på vad som skulle hända om man verkligen satsade på fotbollen. Nu får jag ju prova det lite, fast som skådis, och det är ju helt fantastiskt kul!, säger Peter Magnusson.

Regissören Joachim Hedén, som också skrivit manus till filmen, tror att fotboll passar perfekt som tema för en skön komedi:

- Alla har en relation till fotboll. Häromdagen flög jag till Stockholm med en fotboll som handbagage, och alla runt mig blev lite gladare, bara för att jag hade en boll med mig, säger Hedén.

Inspelningen pågår till den 5 juli i Malmö med omnejd. Biopremiären är beräknad till våren 2014.

| 3 juni 2013 13:30 |