TÄVLING

Skribent

MovieZine

25 januari 2021 | 16:00

Peter Grönlunds filmmanus ges ut som bok

Tävla och vinn ett ex av "Ett Sverige i marginalen"!
Med filmerna "Tjuvheder" och "Goliat", båda Guldbaggebelönade för bästa manus, gav Peter Grönlund en välbehövlig injektion till den samtida svenska filmen.

Nya boken "Ett Sverige i marginalen" från POV Books samlar manuskripten till dessa två filmer. Idag släpps den i handeln och vi tävlar just nu ut 5 ex på MovieZines Patreon-sida - bli medlem och tävla här!
 
 
Ur bokens förord av Eva af Geijerstam:

"Peter Grönlund tog aldrig genvägen via de för publiken välkända skådespelarna och miljöerna. Tjuvheder befolkades av amatörer och mindre kända aktörer, Goliat nästan endast av nykomlingar. Med varsam hand behandlade han dem alla som levande människor som försöker komma till tals med sina liv och som vrenskas mot allt det som ingår i begreppet «det sociala arvet»: hur människor formas av sin miljö. I deras kamp för en dräglig tillvaro gav han dem både mörka och ljusa sidor, märkvärdigt nog utan minsta överslätande moralism eller överlägset insmickrande tonfall."

Peter Grönlund är prisbelönt regissör och manusförfattare. Senast var han aktuell med den uppmärksammade tv-serien "Björnstad" (2020), baserad på Fredrik Backmans roman.
| 25 januari 2021 16:00 |