Film

Skribent

MovieZine

21 september 2022 | 09:30

Peter Dalle regisserar tv-serie om Sune och hans familj

Möt skådespelarna i SVT:s nya humorserie "Familjen Andersson".
Efter en lång rad populära Sune-filmer på bio, och julens film "Håkan Bråkan", får familjen Andersson flytta in i tv-rutan.

Redan i somras kunde MovieZine berätta att en ny tv-serie om Sune och hans familj letade skådespelare.

Nu meddelar SVT att inspelningen av komediserien "Familjen Andersson" har påbörjats. Det ska bli en humorserie där de vuxna får större plats i berättelsen. Regissör är Peter Dalle ("Yrrol", "Tills solen går upp").
 
– Jag ser fram emot att göra en bred humorserie för alla åldrar. Med karaktärer som är både underhållande, intressanta och ibland inte så lite knäppa. Familjen Andersson ger mig den möjligheten, säger Dalle.
 
I rollerna ser vi bland andra Filip Berg, Liv Mjönes, Per Andersson, Julia Dufvenius och norske Sven Nordin. Sune spelas av Olle Einarsson, storasyster Anna av Laura Lindkvist, och lillebror Håkan av Folke Axelsson Schulman.
 
 
I den nya serien följer vi Karin och Rudolf och deras tre barn i den lilla staden Glimmerdagg, på jobbet och i hemmet. Precis som alla föräldrar försöker de få vardagspusslet att fungera, det är bara det att vardagen sällan blir vardaglig med den här familjen…
 
Granne med Anderssons bor även den dryga norrmannen Oddvar. Han gör allt för att förpesta grannsämjan och försöker starta en norsk-svensk konflikt i området.
 
Familjen Andersson bygger på Sunes universum som är skapat av Sören Olsson och Anders Jacobsson. De sammanlagt sju långfilmerna om Sune har blivit stora biosuccéer. Bakom den nya tv-serien står samma producenter som gjort de senaste sex filmerna, Patrick Ryborn och Linus Stöhr Torell på bolaget Unlimited Stories.
 
"Familjen Andersson" spelas in under hösten och sänds på SVT under hösten 2023
| 21 september 2022 09:30 |