PODCAST

Skribent

Jakob Åsell

26 november 2019 | 17:00

Per Hallberg: "Jag har jobbat med några av de värsta i Hollywood"

I premiäravsnittet av Moviezines nya intervjupodcast »i Hollywood« berättar den trefaldigt Oscarsbelönade ljuddesignern Per Hallberg om resan från Öland till Hollywood.
Sam Mendes, Ridley Scott, Michael Bay, Mel Gibson, Michael Mann, Roland Emmerich och John Woo. Alla har de suttit bredvid svenske Per Hallberg i studion när ljudet ska skapas till deras storfilmer. Med tre Oscarsstatyetter på hyllan och filmer som "Skyfall", "Gladiator", "Heat", "Face/Off" och "Braveheart" i bagaget är ljuddesignern från Öland ett hett eftertraktat namn i Hollywood.
 
I Moviezines nya intervjupodd "i Hollywood" träffar Jakob Åsell svenska filmskapare som tagit sina film- och tv-karriärer västerut, för att ta reda på vad som krävs för att lyckas i Hollywood. I Premiäravsnittet hälsar han på i Per Hallbergs ljudstudio i Los Angeles för att prata om karriärens framgångar, motgångar och vändpunkter.
 
Det blir ett samtal om Oscarsögonblicken, om att tacka nej till Harvey Weinstein och resan från cykeluthyrningen på Öland till toppen av den amerikanska drömfabriken. Avsnittet hittar ni på Acast, iTunes och Spotify.
 
Ni kan även lyssna på premiäravsnittet här nedan:
 
 
| 26 november 2019 17:00 |