Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 oktober 2018 | 23:20

Rollen som unge Alfred i Batman-prequelserien "Pennyworth" är tillsatt

Den nya tv-serien kommer att följa Alfred Pennyworths yngre och mer actionfyllda dagar, långt före Bruce Wayne och Batman kom till världen.
TVLine rapporterade tidigare under kvällen att de ikoniska Batman-rollerna, som Alfred Pennyworth och Thomas Wayne, har landats av skådespelarna Jack Bannon ("The Imitation Game") och Ben Aldridge ("Fleabag").
 
"Pennyworth" kommer att utspela sig i London under 1960-talet och följa en avsevärt yngre Alfred än vi är vana vid att se. Efter att ha tjänstgjort i kriget som en SAS-soldat har Alfred svårt att minnas vem han var, innan tiden som kallblodig mördare. Han startar därför ett säkerhetsföretag (för att använda sina kunskaper på ett bättre sätt), som bland andra börjar att arbeta för Thomas Wayne - och yes, det är givetvis Bruce Waynes/Batmans miljardärsfarsa vi pratar om här. 
 
Jack Bannon.
 
Bruno Heller, som för tillfället är showrunner för Batman-serien "Gotham" (toppbilden visar en äldre version av Alfred från just "Gotham"), kommer att skriva det första avsnittet samt även exekutivt producera alla tio avsnitt av "Pennyworths" första säsong. Den nya serien kommer däremot inte ha något att göra med "Gotham"-serien hos Fox, utan kommer att få stå helt på egna ben hos kabelkanalen Epix.
 
Personligen tycker jag inte att det känns särskilt intressant att följa Alfred och Thomas. Särskilt med tanke på att vi redan vet att oavsett vilken knipa de kommer att hamna i, måste de båda överleva allt för att Bruce Wayne ska kunna födas - och slutligen dra på sig Batmandräkten. Samtidigt måste jag erkänna att Marvel lyckades få till en lyckad "Agent Carter"-serie, som även den utspelade sig långt före händelserna i "Avengers"-filmerna.
 
Frågan är om "Pennyworth" kan få till något lika intressant? Kommer du att ge serien en chans när den väl släpps? Kommentera gärna nedan!
| 15 oktober 2018 23:20 |