Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

9 maj 2014 | 21:01

"Penny Dreadful" ska visas i HBO Nordic

Showtimes sommarsatsning, den psykologiska thrillern "Penny Dreadful", når svensk TV via HBO Nordic.

I ett pressmeddelande från kanalen säger HBO Nordic att de ska börja visa serien måndagen den 19 maj - och då med ett dubbelavsnitt. I USA sätter "Penny Dreadful" igång nu på söndag.

MovieZines TV-krönikör Patrik Jonsson gav pilotavsnittet tummen upp i sin recension.

- Jag tyckte att piloten kändes både stabil och intressant, den är då definitivt inte riktad till barn eller ens till yngre ungdomar. Här bjuds vi på både sex, blod, våld och andra diverse perversiteter, skrev han bland annat. 

"Penny Dreadful" innehåller namn som Eva Green, Timothy Dalton, Josh Hartnett, Billie Piper och Rory Kinnear. Enligt Showtime rör det sig om en "psykosexuell skräckthriller", skapad, skriven och exekutivproducerad av John Logan. Logan samarbetar återigen med filmregissören tillika Oscarsvinnaren Sam Mendes - de gjorde "Skyfall" tillsammans - som även han exekutivproducerar serien.

Serien utspelar sig i det viktorianska London och i gränderna smyger Dracula, Dorian Gray och andra klassiska skräckkaraktärer omkring och ställer till med ofog.

Titeln "Penny Dreadful" är en brittisk term på följetonger som framför allt arbetarklassen köpte - för en penny - på 1800-talet och som innehöll skrämmande historier nedtecknade på billigt papper.

Låter det som något för dig? Kommentera nedan!

| 9 maj 2014 21:01 |