Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 februari 2022 | 18:00

Patrick Wilson filmar ”Insidious: Chapter 5” i vår

Den bioaktuelle skådespelaren ger även besked kring "The Conjuring 4" - och kan det bli en uppföljare på "Moonfall"?
Patrick Wilson har goda nyheter till alla skräckfans: en femte ”Insidious”-film kommer snart att spelas in. Wilson tar själv steget bakom kameran som regissör för nästa kapitel i den populära skräckserien, och under pressintervjuer för ”Moonfall” har han avslöjat att ”Insidious 5” börjar filma redan i vår.

Men vad innebär det för planerna på ”The Conjuring 4” och vilken kommer först? Vi frågade Wilson:

- Bra fråga, men jag tror att ”Insidious 5” kommer först. Den ska jag snart regissera. Den kommer släppas först om inget oförutsett händer och den blir fördröjd. Ingen av dem har spelats in ännu. Men ”The Conjuring 4” vet jag ingenting om, det finns ännu inget manus . Vi skulle gärna göra den om det blir så. ”Insidious 5” är däremot väldigt verklig och den blir av väldigt snart.

I intervjun med MovieZine berättar Patrick Wilson också vad som lockade honom till att arbeta med Roland Emmerich på nytt efter krigsfilmen ”Midway”:

- Vi hade kul när vi spelade in ”Midway” och det hjälper. Annars hade jag nog inte tackat ja, speciellt under en pandemi. Det här är en helt annan genre dock. Men jag vet att stora spektakelfilmer är trygga i hans händer. Inget är för stort för honom. Han tar sig an allting med samma lugn och fokus. Man känner aldrig någon stress. Det är bara att hänga med på resan.
 
 
Är du själv ett fan av katastroffilmer?

- Jodå, de är en rolig verklighetsflykt. Jag har nog sett alla de stora. Jag gillar det där märkliga konceptet. Man tar en bit av en konspirationsteori och blåser upp den till något löjligt stort. Jag gillar när filmer gör det samtidigt som de har ett mänskligt element. Karaktärer som man förstår, familjer som kämpar, sådana saker som berör mänskliga känslor. Det är kul för oss skådespelare.

Slutet i ”Moonfall” lämnar öppet för en uppföljare. Tror du det blir fler?

- Han har idéer. Jag känner inte till dem, haha! Jag kanske får fråga honom. Jag vet inte vad han planerar, eller om det inkluderar mig.
 
"Moonfall" går nu på bio.
| 6 februari 2022 18:00 |