Skribent

Anna Thunman Sköld

30 april 2014 | 20:01

Patrick Stewart i ny Seth MacFarlane-komedi

Starz har beställt en komediserie skapad av Jonathan Ames, producerad av Seth MacFarlane och med Patrick Stewart i huvudrollen.

"Bröst och blod"-kanalen Starz har lagt in en order på 20 avsnitt (lika med två säsonger) av "Blunt Talk", som "Bored to Death"-skaparen Jonathan Ames ligger bakom. Komediserien ska följer Walter Blunt (spelad av sir Patrick Stewart), ett brittiskt nyhetsankare som vill lägga amerikansk kabel-nyhets-tv under sina fötter.

Serien handlar också om Blunts dagliga duster med chefer, kollegor, ex-fruar och barn. Hans enda allierade är hans alkoholiserade personliga assistent.

- Seth och Jonathan har fått till den rätta balansen mellan bitande satir och ren absurditet i den här serien och vi kan knappt hålla oss tills Patrick fått andas liv i Walter, säger Starz VD Chris Albrecht i ett pressmeddelande som Zap2it tagit del av.

Patrick Stewart har vana av att jobba för Seth MacFarlane sedan tidigare, han gör regelbundet röster i MacFarlanes animerade serier "American Dad!" och "Family Guy". Men mest känd när det kommer till TV är han givetvis för sin roll som befälhavare Jean-Luc Picard i "Star Trek: Next Generation".

"Blunt Talk" har premiär 2015 och är Starz första komediserieförsök sedan "Party Down" som de lade ned 2010.

| 30 april 2014 20:01 |