Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

6 augusti 2018 | 11:15

Patrick Stewart får huvudrollen i splitterny "Star Trek"-serie

Kapten Jean-Luc Picard är tillbaka!
Under helgens "Star Trek"-konvent i Los Angeles utannonserades en ny serie med Patrick Stewarts älskade karaktär Jean-Luc Picard i huvudrollen. Det rör sig inte om en reboot av "Star Trek: The Next Generation" utan om en ny historia som utspelar sig i ett annat skede i rymdskeppskaptenens liv.
 
Senast Stewart spelade rollen var år 2002, då serien "Star Trek: The Next Generation" avslutades i form av en långfilm. Dessförinnan hade serien sänts i sju år (fram till 1994). Under konventet sa han:
 
- Jag kommer alltid att vara väldigt stolt över att ha varit en del av "Star Trek: The Next Generation", men när vi avslutade den där filmen år 2002 kände jag verkligen att min tid med Star Trek hade hade nått sin naturliga ändpunkt. Det är därför en oväntad men ljuv överraskning att känna att jag är upphetsad och glad över att återvända till Jean-Luc Picard och att få utforska nya dimensioner hos honom. 
 
Det kreativa teamet som ska sköta den ännu obetitlade serien består av Alex Kurtzman, James Duff, Akiva Goldsman, Michael Chabon, och Kirsten Beyer. Premiärdatum är inte satt.
 
Ser du fram emot mer från Jean-Luc Picard?
| 6 augusti 2018 11:15 |