Film

Skribent

MovieZine

31 augusti 2023 | 09:30

”The Passion of the Christ 2” spelas in nästa år: ”Världshistoriens största film”

Mel Gibson återvänder för att regissera Jim Caviezel i “The Passion of the Christ: Resurrection”.
Nu verkar det spikat (om ni ursäktar ordvitsen). En uppföljare till 2004 års stora filmsnackis "The Passion of the Christ" är på väg. Inspelningen drar igång i januari 2024, vilket bekräftas av World of Reel.
 
Mel Gibsons brutala drama om Jesus (Jim Caviezel) blev kontroversiell och splittrade kritikerna vid sin premiär. En del tålde inte allt grafiskt våld och sågade filmens antisemitiska budskap, andra såg en religiös upplevelse. Publiken strömmade oavsett till biograferna och såg till att göra "The Passion of the Christ" till en av årets stora kassasuccéer med över 600 miljoner dollar i intäkter.
 
Large 8bb481d2afe36b5c2348fc7872bfc33b img20042168070hi
 
Vad kan då en tvåa handla om? Återuppståndelsen står på schemat när Gibson och Caviezel återvänder till den heliga skriften. Den pågående Hollywoodstrejken verkar inte bekymra någon av dem, och skådespelaren bakom Jesus har utlovat "världshistoriens största film" i en intervju.
 
- Det kan bli två filmer, eller tre. Eller bara en - vi får se. Mel Gibson gick igenom alla scener med mig och jag låg på golvet och grät... Det kommer bli något av det bästa ni någonsin har sett.
 
 
Manus skrivs av Gibson ihop med manusförfattaren bakom "Braveheart", Randall Wallace. De har gått igenom flera versioner varav en låter riktigt utflippad. “The Passion of the Christ: Resurrection” ska hursomhelst fokusera på de 24 timmarna innan hans korsfästelse och de tre dagarna fram till återuppståndelsen.
| 31 augusti 2023 09:30 |