Film

Skribent

MovieZine

23 juni 2021 | 09:00

Kända svenska ansikten i sci-fi-antologin "The Dark Labs"

En svensk duo står bakom den första nordiska produktionen på Paramount+, som ser ut som en blandning av "Black Mirror" och "Love, Death & Robots":
I sommar är det dags för den första nordiska produktionen på Paramount+. Serien "The Dark Labs" är en antologi bestående av åtta kortfilmer som spänner över allt från drama och arthouse till action och komedi, allt i sci-fi-miljöer.
 
Bakom serien står den svenska duon Karl Thyselius och Thobias Hoffmén som spelat in både i Sverige, Hollywood och på Island.
 
- Karl ringde mig för två år sedan och frågade mig om jag ville göra en film på Island. ”När” - frågade jag, ”på fredagen” - svarade han. ”Vilken film?” - undrade jag, ”Jag vet inte, skriv en”- sa han. Det tycker jag summerar den här upplevelsen ganska bra. Jag har verkligen haft det experimentella i fokus i dessa filmer. Vi drivs båda av vår kärlek till filmskapande och här har vi inte har haft tid att grubbla över allt utan bara följt våra instinkter, säger Thobias Hoffmén.
 
 
"The Dark Labs" beskrivs som en filosofisk kortformserie som tar upp ämnen som AI, brott och straff i framtiden och vad som händer när teleportering gått fel. Avsnitten är mellan 5-15 minuter långa och fulla av spänning och oväntade vändningar.
 
I rollerna syns bland andra Ida Engvoll ("Kärlek & Anarki"), Arvin Kananian ("Kalifat"), Agnes Lindström Bolmgren ("Tårtgeneralen"), Christoffer Nordenrot ("Pappas pojkar"), Disa Östrand ("Lyckoviken"), Jimmy Lindström ("Blå ögon"), Darri Ingolfsson ("Dexter"), Evan Holtzman ("Westworld"), och Magnus Sundberg ("Den blomstertid nu kommer") för att nämna några.
 
 
Karl Thyselius, som är seriens showrunner, har vunnit mer än ett dussin priser i internationella filmfestivaler. Han står även bakom seriens pilotavsnitt "Secret Chord", som har miljontals visningar på YouTube. Thobias Hoffmén har skrivit och regisserat tre av seriens avsnitt.

- Det har varit helt underbart att se det här projektet utvecklas och att vi kunnat addera människor som Thobias som skrivit och regisserat tre av avsnitten. Och att sedan få jobba med Paramount+ som har gett oss total kreativ frihet är bara fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot att få dela detta med vår publik, säger Karl Thyselius.
 
 
"The Dark Labs" släpps på Paramount+ den 20 augusti.
| 23 juni 2021 09:00 |