Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 februari 2022 | 15:30

Paramount storsatsar och beställer nya säsonger av sina hetaste serier

Långköraren "Billions", spinoffserien "1883" samt de två kommande tv-serierna "Halo" och "Super Pumped" har alla fått grönt ljus för fler säsonger.
Variety rapporterar att Paramount har valt att beställa nya säsonger av ett helt gäng av sina hetaste titlar. Företaget ViacomCBS, som bland annat äger Paramount Pictures, MTV, Showtime och CBS har även bestämt sig för att byta namn till Paramount (kort och enkelt) - vilket ska underlätta för företaget att kännas igen när man expanderar allt mer utanför USA. Här i Sverige har vi däremot redan fått tillgång till streamingtjänsten Paramount+.
 
"1883" är Taylor Sheridans populära "Yellowstone"-spinnoff, som utspelar sig långt före händelserna i originalserien och har tagit oss med på Dutton-familjens första resa till ranchen. I samband med avslöjandet kring att vi kommer att få en ytterligare säsong av "1883" så passade man även på att beställa en helt ny spinoffserie i samma western-universum. “1932” kommer nämnligen att följa ännu en generation av Dutton-familjen, men denna gången utspelar sig handlingen under förbudstiden och den stora depressionen.
 
Långköraren "Billions" bekräftades vara klar för en sjunde säsong, det här är alltså en Paramount-titel även fast den råkar visas hos HBO Max här i Sverige (eftersom Paramount+ inte fanns i Sverige när serien släpptes). Den seriens skapare ligger även bakom den kommande antologiserien "Super Pumped", med Joseph Gordon-Levitt i huvudrollen under den första säsongen som handlar om maktstriden och skandalerna inom företaget Uber. Nästa säsong av "Super Pumped" kommer att kretsa kring Sheryl Sandberg och Mark Zuckerberg - där vi kommer att få lära oss mer om det lilla startup-företaget Facebook. Den första säsongen av "Super Pumped" kommer till svenska Paramount+ någon gång i maj. 
 
Den första säsongen av "Halo" kommer till Paramount+ i slutet av mars och är streamingtjänstens mest påkostade tv-serie hittills. Baserat på vad vi har fått se från den här serien hittills så verkar det båda riktigt gott, förhoppningsvis betyder beställningen av en andra säsong att Paramount tycker det samma.
 
 
Det är sedan tidigare även bekräftat att Taylor Sheridans och Jeremy Renners "Mayor of Kingstown" får en andra säsong. Paramount bekräftade även att den kommande Sheridan-serien med Sylvester Stallone i huvudrollen kommer att få premiär någon gång under hösten 2022 - och att den nu har bytt namn från "Kansas City" till "Tulsa King".
 

Läs också: När kommer tv-serien "Halo" till Sverige?

 
Vilka av Paramounts titlar vill du helst ha fler säsonger av? Kommentera gärna nedan!
| 16 februari 2022 15:30 |