Skribent

Patrik Jonsson

23 februari 2011 | 19:04

Palicki blir Wonder-Woman

I veckans TV-rapporter berättar Patrik om de nya serierna "R.E.M." och "Touch" och att NBC har hittat sin Wonder-Woman.

Vi kan börja den här artikeln med lite nyheter kring NBC:s kommande serie som går under arbetsnamnet "R.E.M." Vad som glädjer mig något så enormt är att den brittiske skådespelaren Jason Isaacs, känd från bl.a Harry Potter-filmerna men främst från en av mina favoritserier "Brotherhood" är klar för huvudrollen.

I "R.E.M." så ska vi få följa en detektiv (Isaacs) som nyligen mist sin familj i en bilolycka. Han lever ett splittrat liv där han ständigt plågas av syner och visioner av sin söndertrasade familj. Detta är alltså en ganska så tung historia och frågan är väl ifall NBC är den rätta kanalen för det här projektet som dessutom är skapat av Kyle Killen som senast gjorde serien "Lone Star" för Fox. Av "Lone Star" så sändes endast två avsnitt, sedan så ställde Fox in den. Man skulle kunna säga att mycket talar mot "R.E.M.", men själva handlingen och främst Jason Isaacs talar dock FÖR den.

Charlie Sheens vilda festande kostar en hel del och då snackar jag inte endast om pengar, även "Two and a Half Men" har fått betala lite av notan. Fyra avsnitt närmare bestämt, så nu är den åttonde säsongen nedkortad från 24 avsnitt till endast 20. Om det blir någon nionde säsong svävar det så klart lite ovisshet kring, men "känner" jag Charlie Sheen rätt så tar han sig nog ännu en gång levande ur detta och återkommer i höst. Jag menar det är ju inte så att de tjänar speciellt dåligt på serien.
 
Nu är det klart vem som ska spela titelrollen i "Wonder Woman" i NBC:s kommande reboot av serien med samma namn från 70-talet. Det blir Adrianne Palicki från bl.a "Friday Night Lights" som har fått "äran" att dra på sig superhjältedräkten. Ja och jag kan nog inte rycka mer på axlarna för då går de nog ur led... NBC gav oss senast "The Cape" ur samma genre och detta faktum ska nog tas mer som en varning än som en vanlig simpel upplysning.
 
Ja och så innan jag tackar för mig så kommer lite nyheter om Tim Krings ("Heroes") kommande serie "Touch" som jag har snackat om här tidigare, det ryktas nämligen om att ingen mindre än Kiefer Sutherland är aktuell att spela huvudrollen. Serien ska, som tidigare nämnts, handla om en man som upptäcker att hans son besitter kraften att se in i framtiden, Sutherland är alltså aktuell att spela pappan. I TV-världen så är Sutherland just nu en av de mest eftertraktade skådespelarna efter att han nyligen avslutade rollen som Jack Bauer i "24". Jag antar att Tim Kring håller alla tummar han har för att detta ska bli av.

| 23 februari 2011 19:04 |