Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

18 november 2023 | 07:00

På tv inatt: Valter Skarsgård i "Big Brother"-ripoff med livet som insats

Hur långt kan man dra konceptet med reality-serier? Hur mycket kan man involvera tittarna? Hur villiga är kändiskåta individer att korsa gränsen för vad som är rätt och fel?
Det är ett par frågor “Funhouse” lyckas beröra utan att varken ta ställning eller undersöka det närmare. Kort och gott går konceptet ut på att åtta redan kända profiler från olika delar av världen deltar i en reality-tävling. Tittarna avgör om deltagarna får stanna eller lämna tävlingen - vad deltagarna däremot inte vet är att röstas dom ut kostar det dom livet.  
 
Yxor och annat kul finnes i "Funhouse"!
 
Filmen känns mer aktuell nu än 2019 när den släpptes och bitvis är den både otäck och intressant. Både "Squid Game" och svenska skräckisen "Feed" är nyare exempel på att temat är innehållsrikt och går att vinkla på oändligt många sätt. Det leks lite med estetiken och man gör ett halvhjärtat försök till satir. 
 
Dock tyngs man ner av ojämnt skådespeleri och lågbudgetskänslan som genomsyrar varenda scen. Ännu en Skarsgård ger sig på konsten att agera och det kanske är dags att inse att yrket helt enkelt inte är till för alla oavsett hur många talangfulla syskon man har. Skämskudden är nära.  
 
Här kan du se "Funhouse":

• Inatt 00:05 på TV12
• Hyr eller köp filmen på Viaplay Store eller SF Anytime
| 18 november 2023 07:00 |