Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

3 november 2023 | 09:00

Tillbaka på tv: Nostalgi och tidsresor i älskade klassikern från 80-talet

En av tidernas mest älskade, citerade och väl mottagna filmer; “Tillbaka till framtiden”. Klassikern hittar tillbaka till tv-rutan ikväll.
Vilka titlar kopplar du till Robert Zemeckis? “Forrest Gump”, “Vem satte dit Roger Rabbit” och “Cast Away” kanske dyker upp. Däremot har han tveksamma titlar som “Beowulf”, “Pinocchio” (2022) och “Häxorna” på resumén också. Killen har med andra ord “high highs” och “low lows”.  
 
Hans mest omtyckta bidrag till filmvärlden - vilket kan diskuteras – är nog “Tillbaka till framtiden”. Steven Spielberg är exekutiv producent; på IMDb:s lista över 250 bästa filmerna genom tiderna ligger den bekvämt på plats #31. Martys (Michael J. Fox) resa hem till nutiden lyckades också spela in $383 miljoner på en budget av $19 miljoner så att detta blev en trilogi kanske inte är så överraskande. 
 
I en intervju i samband med filmens 30-årsjubileum uttalade Robert Zemeckis sig om tankarna kring en eventuell remake:
 
- Åh, gud nej. Det kan inte hända tills både medförfattaren Bob Gale och jag är döda. Och då är jag säker på att det kommer ske, såvida inte det finns ett sätt för våra dödsbon att sätta stop för det.  
 
Här kan du se “Tillbaka till framtiden”:  
 
• Ikväll 22:00 på Kanal 9 
• Streama på Tele2 Play, Sky Showtime, Prime Video eller Viaplay 
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes
| 3 november 2023 09:00 |