Film

Skribent

Thomas Linnaeus

8 december 2023 | 09:00

På tv ikväll: Den klassiska skrattfesten som Jackie Chan hatade

Missa inte “Rush Hour” ikväll med Jackie Chan och Chris Tucker i huvudrollerna.
Sent på 90-talet bestämde sig Jackie Chan för att testa lyckan i Hollywood igen. Tidigare på 80-talet hade han gjort filmerna “Big Brawl”, “The Cannonball Run” och “The Protector”, men han var inte nöjd med resultaten.
 
- Ingen visste vem den här lilla kinesiska killen var som inte talade någon engelska. Jag blev besviken och tänkte: “Inga fler amerikanska filmer”, berättar Chan för Yahoo.
 
Filmen som fick honom att ändra sig var “Rush Hour”, som visas ikväll på Kanal 9. Här ser vi Chan tillsammans med Chris Rock som spelar två omaka poliser. En snackesalig från USA och en hetlevrad från Kina - som tillsammans måste hitta en kidnappad flicka.
 
 
Men Chan är som han är, och även “Rush Hour” var en besvikelse för skådespelaren. Efter premiären lovade han sin manager att han aldrig skulle göra en sån film igen . Så här lät det från Chan då:
 
- Det är en fruktansvärd film! De låter mig inte att göra min egen typ av action. Engelska, är jag inte bra på. Chris Tuckers engelska förstår jag inte. Vilken fruktansvärd film! Varför de skrattar förstår jag inte.
 
Lyckligtvis blev han övertalad och nu har vi fått ytterligare två filmer med Tucker och Chan. “Rush Hour” visas ikväll på Kanal 9 kl. 22.00. Annars finns den att streama på Prime Video.
| 8 december 2023 09:00 |