Film

Skribent

Thomas Linnaeus

21 november 2023 | 06:00

På tv ikväll: Är David Finchers “The Killer” en skamlös kopia av denna film?

Actionthrillern med Jessica Chastain från 2020 låter ruggigt lik Finchers nya Netflix-film.
En dödligt skicklig lönnmördare reser jorden runt för att ta hand om sina offer. När ett jobb går snett tvingas mördaren kämpa för sin egen överlevnad. Ja, man kan tro att jag skriver om David Finchers “The Killer”. Men faktum är att det är filmen “Final Target” som visas på TV6 ikväll.
 
Här har inte Michael Fassbender huvudrollen, utan Jessica Chastain som den iskalla mördaren Ava. Trots att den är relativt anonym har “Final Target” dessutom en stjärnspäckad rollista. John Malkovich, Colin Farrell, Geena Davis och rapparen Common syns alla i filmen.
 
 
Men David Fincher har inte snott någonting. För “The Killer” bygger i grund och botten på en fransk seriebok från 1998. Troligtvis lånade alltså “Final Target” idéen, även om konceptet “lönnmördare på rymmen” använts ganska flitigt som upplägg i filmer.
 
Vill du själv se om Oscarsvinnaren Jessica Chastain överglänser Michael Fassbender som lönnmördare, så visas “Final Target” ikväll på TV6 kl 21.00. Annars finns den tillgänglig att hyra på bland annat SF Anytime och Itunes.
| 21 november 2023 06:00 |