Film

Skribent

Thomas Linnaeus

25 november 2023 | 04:00

På tv ikväll: Bin Laden har en udda koppling till detta episka actiondrama

Missa inte att se “Den siste mohikanen” med Daniel Day Lewis på TV6 ikväll.
Ja, det låter lite konstigt. Men Usama Bin Laden har en koppling till “Den siste mohikanen” från 1992. I detta kärleksdrama spelar Daniel Day-Lewis en engelsman som blir uppfostrad av mohikaner, som är ett amerikanskt ursprungsfolk.
 
Filmen är ett historiskt drama av episka mått med både strider och vapen. Och det är också här kopplingen till Bin Laden kommer in. Knivmakaren som jobbade på filmen tog nämligen fram egna yxor till SEAL Team 6, vilket är gruppen som senare dödade terroristen 2011.
 
 
Dom Raso, som själv var med i detta team har intervjuats om yxorna. Enligt honom användes de flitigt för att dels bryta upp dörrar, men även i närstrid, skriver The Wrap. Andra medlemmar hävdar dock att de vägrade ta med sig yxor, för att det ansågs vara klumpiga i strid.
 
Vill du själv se om knivmakarens arbete är något att ha så visas “Den siste mohikanen” ikväll på TV6 kl. 21.00. Tyvärr finns den inte tillgänglig på någon streamingtjänst om du istället vill se den digitalt. Annars går det att hyra den på exempelvis SF Anytime och Itunes.
| 25 november 2023 04:00 |