Film

Skribent

Thomas Linnaeus

2 december 2023 | 11:30

På tv ikväll: Filmhistoriens mest plågsamma scen är tyvärr verklighetsbaserad

Missa inte att se Ben Stiller och Cameron Diaz i skrattfesten “Den där Mary” ikväll på Sjuan.
Året var 1998 och bröderna Bobby och Peter Farrelly var hetast i komedivärlden. Efter “Dum och dummare” och “Kingpin” ville regissörerna jobba med Cameron Diaz och Ben Stiller. Resultatet blev “Den där Mary” och ikväll visas filmen på Sjuan.
 
Här spelar Diaz titelfiguren Mary Jensen. Hon har en enastående charm och nästan alla som träffar henne blir djupt förälskade. En av dessa är Ben Stillers karaktär, och i början av filmen är han och Mary skolkamrater. De ska på balen tillsammans och tyvärr slutar det i katastrof:
 
 
Enligt Bobby Farrelly är scenen baserad på en riktig händelse. I en intervju med Variety berättar han mer:
 
- Mina föräldrar var på övervåningen. En kompis gick upp till badrummet och han drog upp dragkedjan. Han var där inne länge. Min pappa, som var läkare, var faktiskt tvungen att gå in och säga: "Hallå, är allt bra?", återberättar Farrelly.
 
I vår recension skriver Andreas Samuelsson att det filmen “lyckas så bra med är att ta för komedier typiska chockelement – tanter på droger, galna hundar, polisbrutalitet, fängelsevåldtäkter, etc. – och faktiskt göra dem roliga”. Betyget landade på fina 4 av 5.
 
“Den där Mary” visas på Sjuan kl. 22.00. Vill du istället streama filmen finns den tillgänglig på Disney+.
| 2 december 2023 11:30 |