Film

Skribent

MovieZine

24 maj 2023 | 06:01

På tv ikväll: David Finchers grovt underskattade thriller

Regissören David Fincher har fullkomligt öst ur sig lysande thrillers under sin hittills 30 år långa filmkarriär. Ikväll på tv kan du se hans psykologiska ”The Game” där Michael Douglas dras in i en rejäl mardröm.
Han kan inte ha haft det lätt, den där David Fincher efter att han gjort den oförskämt välgjorda thrillern ”Seven”. En rejäl 90-talsklassiker som unisont hyllats av publik och kritiker. Skulle han någonsin kunna toppa mästerverket och infria biobesökarnas förväntningar med sin nästföljande film? Det var nog tankegångar som där och då snurrade i hans huvud.
 
Och nej! Någon lika bra rulle som den regndränkta noir-thrillern ”Seven” blev det aldrig. Likväl blev ändå den efterföljande filmen ”The Game” en fascinerande psykologisk thriller översköljd med atmosfär som fortsatte i samma mörka stil (som blivit lite av Finchers signum).
 
I ”The Game” får vi följa Michael Douglas i rollen som påfrestande finansman. På sin födelsedag söks han upp av sin bror (Sean Penn) som tycker att hans liv behöver en nytändning, och därför ger han bort en inbjudan till ett ”spel” i present. Det dröjer inte länge innan märkligt, otäcka saker börjar ske i den bittre finansmannens liv...
 
”The Game” är en bra film, och hör sen!
 
”The Game” har fått utstå viss kritik för sina twistar i handlingen som saknar trovärdighet, men å andra sidan har den blivit omtyckt för sin suggestiva stämning och finurlighet. Kanske är det Finchers mest underskattade film som hamnat i skymundan för några av hans stortitlar som ”Seven”, ”Fight Club” och ”Zodiac”? Ikväll har du chansen att se efter och avgöra själv.
 
Här kan du se "The Game":

• Ikväll 22:00 på Kanal 9
• Streama på Viaplay
• Streama på SkyShowtime
• Streama på Tele2 Play
| 24 maj 2023 06:01 |